Contactpersoon

0181 - 301 809

Het Regionaal Coördinatiepunt ZHE regelt een onafhankelijke doorverwijzing naar plaatsen voor tijdelijk verblijf voor patiënten met een acuut zorgprobleem voor huisartsen uit de regio’s Voorne-Putten, Rozenburg en Goeree-Overflakkee. De medewerkers van het Regionaal Coördinatiepunt ZHE hebben een accuraat en realtime inzicht in de beschikbare bedden in de regio en functioneren als triagepunt naar passend en geschikt kortdurend verblijf van patiënten in de VVT-organisaties op Voorne-Putten, Rozenburg en Goeree-Overflakkee. 

Het Regionaal Coördinatiepunt ZHE is voor huisartsen uit de regio bereikbaar via 0187 - 895 800 (ma t/m vrij 09.00-17.00 uur)

Aanmelden patiënten

Huisartsen kunnen patiënten met acuut zorgprobleem aanmelden via ZorgDomein, door het sturen van een plaatsingsverzoek. Het Regionaal Coördinatiepunt ZHE zoekt, na beoordeling, een passende plek. Lukt dit niet binnen de eigen regio, dan wordt er -na overleg- buiten de regio gezocht. Het Regionaal Coördinatiepunt ondersteunt deze aanmelding en vragen hierover telefonisch.

Huisartsen Rozenburg

De bemiddeling van eerstelijnsverblijf (ELV) en geriatrische revalidatiezorg (GRZ) vanuit Rozenburg loopt via het Rotterdamse regionale coördinatiepunt Verwijshulp010. Uitzondering hierop is wanneer er een plaats gezocht wordt in één van de gemeenten van Voorne-Putten of voor het Buurtzorgpension in Spijkenisse. Huisartsen kunnen dan het Regionaal Coördinatiepunt ZHE bellen. Het is niet de bedoeling dat een aanmelding zowel bij Verwijshulp010 als bij het Regionaal Coördinatiepunt ZHE gedaan wordt, er kan maar bij één coördinatiepunt aangemeld worden.

Vragen

Op de webpagina www.curamare.nl/regionaalcoordinatiepunt vindt u een lijst met veel gestelde vragen met antwoorden. Mocht uw vraag daar niet bij staan, neem dan contact op met het Regionaal Coördinatiepunt ZHE, 0187-895800.

Regionale samenwerking

Dit is een initiatief vanuit Ouderenzorg Voorne.

  • Gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne
  • VVT-organisaties: Careyn, Catharina Stichting, CuraMare
  • Zorggroepen Cohaesie, Haringvliet