Wat we bieden met OPEN

Samen met zorggroep Haringvliet en zorggroep Kiek vormen we een regionale coalitie (CHK) in het kader van het programma OPEN. Door onze krachten te bundelen kunnen we praktijken praktische hulp bieden bij het toegankelijk maken van de online patiëntinzage.

Per 1 juli 2020 hebben patiënten het wettelijk recht op elektronische inzage in hun medisch dossier. Door onze krachten te bundelen, kunnen wij praktijken praktische hulp bieden bij de voorbereiding en realisatie van de online patiëntinzage. In 2019 zijn alle huisartsenpraktijken aangesloten bij deze coalitie. OPEN is een vierjarig programma dat eerstelijns zorgverleners helpt om aan iedere inwoner van Nederland die dat wil veilig en betrouwbaar, digitaal toegang te verlenen tot de eigen gezondheidsgegevens. 

OPEN nieuwsbrief special september 2020

Promotie in uw praktijk

Een voorwaarde van het OPEN programma is het promoten van uw patiëntenportaal in de wachtkamer en spreekkamer. Communicatiemiddelen om patiënten te attenderen op veilig delen va medische gegevens ontvangt u via de leverancier en digital via OPEN. 

Communicatiemiddelen OPEN

Wilt u meer informatie? Neemt u contact op met: