Contactpersoon

0181 - 301809

Innoveren lukt alleen door samen te werken! Dat is wat de projectpartners in de Zorgcampus in Nissewaard doen. De Zorgcampus is de plek waar studenten en zorgprofessionals praktijkgericht onderwijs en na-, bij- en omscholing volgen in nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen uit de regio.

Onderwijs en arbeidsmarkt bundelen hun kennis, skills en technieken, om het onderwijs en daarmee de lokale zorg te verbreden en veerkrachtiger te maken. Op deze manier beogen de projectpartners in te spelen op de toenemende vraag naar zorgprofessionals, het tekort aan begeleidingscapaciteit op de werkvloer, de complexer wordende zorgvraag, Leven Lang Ontwikkelen en de adoptie van zorginnovaties. Gezamenlijk staan de partners voor de volgende belofte:

We weten zoveel mogelijk studenten, zij-instromers, beginnende beroepsbeoefenaren en ervaren medewerkers in en voor de zorg te behouden door inspirerende, innovatieve leeromgevingen te bieden. Een nog betere voorbereiding op de praktijk en het (bij-)scholen van studenten en zorgprofessionals in en conform de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorgonderwijs en zorgtechnologie. Uitval voorkomen van studenten en medewerkers en werving van (zij)instromers zijn de cruciale sleutels voor een toekomstbestendige zorg in de regio Nissewaard.

 Regionale samenwerking

  • Zadkine, Albeda, EMI Hogeschool Rotterdam
  • Zorgorganisaties: Cohaesie, Careyn, Spijkenisse Medisch Centrum, Zuidwester, Catharina Thuis op Voorne, Humanitas, Argos zorggroep, stichting Pameijer
  • Gemeente Nissewaard