09 februari 2023 in E-Health

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag en gemaakte afspraken nog eens rustig nalezen.

Gratis cursus online uw medisch dossier inkijken

Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Ridderkerk bieden samen met de bibliotheken in die regio’s de cursus ‘Digivaler’ aan. In deze cursus leren patiënten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus via telefoonnummer 0181-315111 of via e-mail digitaalhuis-voorne@bzhd.nl

Vrijdag 17 maart, bibliotheek Hellevoetsluis
Maandag 8 mei, bibliotheek Brielle
Maandag 5 juni, bibliotheek Oostvoorne

Flyer cursus digivaler

Wachtkamerfilmpje digitale zorg