25 maart 2021 in GGZ

Afgelopen week hebben huisartsen en POH GGZ in Hellevoetsluis kennisgemaakt met de multidisciplinaire wijkgerichte GGZ Teams van Antes PG (team noord en team zuid). Hiervoor werd het wekelijkse overleg van de huisartsengroep gebruikt.  

Ongeveer twintig personen namen deel aan het online overleg onder leiding van Aart van Wolfswinkel, voorzitter van de huisartsengroep. Het multidisciplinaire GGZ-team is vertegenwoordigd door een psychiatrisch verpleegkundige, psychiater, basisarts en GZ-psycholoog. Marieke Stel, psychiater: “Het was leuk en prettig om nu ook gezichten te zien van de huisartsen of praktijkondersteuners GGZ die ik aan de telefoon heb gehad.” De strekking vanuit het GGZ-team is vooral ‘overleg of consuleer ons, ook voordat je een verwijzing doet’. 

Er zijn ervaringen en praktische zaken uitgewisseld, bijvoorbeeld over het belang van een ‘warme overdracht’ van patiënten die in behandeling zijn geweest. Tara Paalvast, een van de praktijkondersteuners GGZ: “Is het een idee om na een periode elkaar weer te spreken over de samenwerking?” Het idee werd positief ontvangen en wordt in september gepland. Kortom een nuttige en informele bijeenkomst. 

Vanuit Cohaesie benaderen we de komende weken verschillende lokale huisartsengroepen om een eventuele kennismaking met het lokale wijkgerichte GGZ team te realiseren.