24 november 2022

Een flink aantal huisartsen op Voorne-Putten heeft ondersteuning gekregen van studenten van het Zadkine Gezondheid Welzijn en Sport College bij het geven van de griep- en pneumokokkenvaccinaties. Met de inzet van ruim honderd studenten hebben vijftien huisartsenpraktijken op Voorne-Putten in korte tijd bijna 20.000 vaccinaties gezet.

Laura Karels, docent verpleegkunde van Zadkine: “Het opdoen van praktijkervaring is voor de studenten erg belangrijk. De samenwerking met de huisartsen in de regio is een win-win situatie.”

De studenten hebben ondersteunt in de huisartsenpraktijken en een tweetal huisartsenpraktijken heeft haar patiënten in het Zadkine in Spijkenisse laten vaccineren. De werkdruk is ontzettend hoog in de huisartsenpraktijken. Door de inzet van de studenten konden veel patiënten in een kort tijdsbestek gevaccineerd worden en werd het personeel in de huisartsenpraktijk ontlast. De studenten nemen deze ervaring mee in hun opleiding tot doktersassistente, verzorgende IG of verpleegkundige.

Huisarts Santusha Bansraj-Badloe, van huisartsenpraktijk Bansraj uit Oostvoorne: “ De studenten waren uitermate leergierig, enthousiast en zeer hulpvaardig. Een docent heeft de studenten begeleid. Ik zou dit elke huisarts aanbevelen voor komend jaar!”