Datum
25 juni 2024,
Locatie
Online
Scholingsduur
1,5 uur
Accreditatie
ja
Doelgroep
POH-GGZ, POH-S, Doktersassistenten, Huisartsen, Alle praktijkmedewerkers, Waarnemend Huisartsen, Physician Assistants
Organisatie
Cohaesie
In samenwerking met
Trimbos

U kunt zich via de van het Trimbos aanmelden voor deze gratis e-learning.

Het stoppen-met-roken-advies. Hoe geef ik dat? - Trimbos-instituut

Stoppen met roken ter sprake brengen bij uw patiënt of cliënt kan best lastig zijn, maar oefening baart kunst. In deze e-learning leert u als zorgverlener hoe u een gesprek over stoppen met roken start, een stoppen-met-rokenadvies geeft en op welke manier u het beste kunt doorverwijzen naar een begeleider. Want een stoppen-met-rokenadvies van een zorgverlener kan precies dat laatste zetje zijn dat een roker over de streep helpt.

Deze e-learning bestaat uit 3 delen:

Deel 1: Waarom zou ik een stoppen-met-rokenadvies geven? - Over de risico’s van roken en verslaving.

Deel 2: Het stoppen-met-rokenadvies. - Behandelt het Very Brief Advice met warme verwijzing (VBA+) - een adviesmethode die al in enkele minuten kan worden uitgevoerd – en het voeren van een uitgebreider gesprek over roken en doorverwijzen.

Deel 3: Oefenen. – Deelnemers aan de e-learning gaan ‘oefenen’ met het geven van een stoppen-met-rokenadvies en het voeren van een gesprek over roken middels interactieve video\\\'s. Er komen hierin 4 casussen aan bod. Twee over het geven van het VBA+ en twee over het voeren van een uitgebreider gesprek.

Deze e-learning duurt in totaal (inclusief toets) ongeveer 1,5 uur.

Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat (pdf). Deze e-learning is geaccrediteerd bij de registers van: KABIZ - Doktersassistenten, NVvPO, V&VN, V&VN VSR, ProCert en KNMG-GAIA ABAN.