28 oktober 2021 in Ouderenzorg

Voor het einde van dit jaar wordt er een Regionaal Coördinatiepunt geopend voor de regio’s Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Het Regionaal Coördinatiepunt regelt de onafhankelijke doorverwijzing naar plaatsen voor tijdelijk verblijf in de regio. Het Regionaal Coördinatiepunt is een initiatief vanuit het programma ouderen Voorne.

De huisarts kan een patiënt aanmelden met een telefoontje en een doorverwijzing via zorgdomein. We zorgen daarmee dat op één plek, voor de hele regio de doorverwijzingen georganiseerd worden. In de komende paar weken leggen we de laatste hand aan de voorbereiding van het Regionaal Coördinatiepunt en ontvangen alle huisartsen meer informatie voor welke patiënten ze een beroep kunnen doen op het Regionaal Coördinatiepunt en hoe de aanmelding voor een tijdelijke opname gedaan kan worden.

Vooralsnog starten we met de bemiddeling van plaatsen voor tijdelijk verblijf. Het ligt echter in de verwachting dat ook de doorstroom naar de thuiszorg en reguliere opname in het verpleeghuis vanuit het Regionaal Coördinatiepunt georganiseerd worden.

We hopen met de nieuwe en onafhankelijke bemiddeling via het Regionaal Coördinatiepunt een betere en snellere doorstroom te creëren. Door centraal op één plek bereikbaar te zijn, willen we de huisarts ondersteunen en ontlasten bij het regelen van een tijdelijke opname voor een patiënt. Ook het inrichten van zorgdomein om zoveel mogelijk gegevens beveiligd door te kunnen geven, verhoogd de efficiëntie.

In het programma participeren gemeenten, de zorgaanbieders CuraMare, Careyn en Catharina thuis op Voorne en de huisartsenzorggroepen Cohaesie en Haringvliet. Voor meer informatie over het Regionaal Coördinatiepunt kunt u contact opnemen met Marieke van Werkhoven, programmamanager ouderen Voorne, 06-30448282, m.vanwerkhoven@curamare.nl.