29 september 2022 in Arbeidsmarkt en werkdruk

Heel trots! We verwachten in februari 2023 een BBL-opleiding voor doktersassistenten te starten, speciaal voor de huisartsenzorg, gericht op zij-instomers.

Op dit moment ontwikkelen we een onderwijsprogramma gericht op het werken in een huisartsenpraktijk. Een aantal aspecten krijgt meer aandacht, omdat deze relevant zijn voor het werken in de huisartsenpraktijk. De studenten ontvangen een regulier, landelijk erkend diploma tot doktersassistent niveau 4. De opleiding wordt verkort aangeboden met een duur van 1,5 jaar en wordt op Voorne-Putten gegeven. De opleiding is gericht op zij-instromers die al werkervaring hebben. 

Een zij-instromer maakt een bewuste keuze voor het vak van doktersassistent. Daarnaast is deze groep door het volgen van een leer-werktraject naar verwachting zeer snel inzetbaar in de praktijk. Cohaesie onderzoekt de mogelijke subsidies en vanuit de praktijken ontvangt de leerling een salaris. Huisartsen Johan de Vries en Adri van der Born zijn betrokken bij het vormgeven van de inhoud van de opleiding.

We hebben minimaal 15 leerwerkplekken nodig om de opleiding aan te kunnen bieden. Binnenkort volgt er meer informatie middels een informatiebijeenkomst voor huisartsenpraktijken. Heeft jouw praktijk nu al interesse? Meld je alvast aan bij Margriet de Bruijne