30 september 2021 in Arbeidsmarkt en werkdruk

De Cohaesie praktijkmanager komt in verschillende huisartspraktijken. ‘Wat komt zij doen?’, ‘Gaat het niet goed met onze praktijk?’, ‘Niet nodig, we kunnen het zelf!’ Natuurlijk kunt u het zelf, dat doet u immers al jaren en ja, het gaat goed met uw praktijk. Waarom dan ondersteuning van een praktijkmanager via de zorggroep?  

Met een gerichte opleiding, kennis en ervaring kijken de praktijkmanagers onafhankelijk en met een brede blik naar de organisatie van uw praktijk. Hoe verlopen werkprocessen? Is er nagedacht over de toekomst en de visie van de praktijk? Hoe wil de praktijk dit bereiken? De huisarts bepaald, de praktijkmanager denkt mee over de praktijkontwikkeling en bij vraagstukken van personele en organisatorische aard. Samen wordt een plan gemaakt waar de praktijkmanager en huisarts naar toe werken.

Inmiddels zijn onze praktijkmanagers Annemieke en Linda aan de slag in zes praktijken in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Hekelingen, Heenvliet en Zuidland. De eerste periode hebben zij vooral gebruikt om kennis te maken met iedereen en de eerste resultaten te boeken door voor hen quickwins op te pakken. Vanuit onze consulent praktijkmanagement, Elze van Eijk, worden zij hierin gecoacht en begeleid. 

De voorwaarden die door zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis worden gesteld aan de inzet van een praktijkmanager en de vergoeding voor de inzet van een praktijkmanager zijn verschillend. Wilt u meer weten over de inzet van een praktijkmanager in uw praktijk? Of heeft u vragen over gemaakte afspraken tussen praktijken en Cohaesie? Neem voor meer informatie contact op met of kijk op onze website.