25 november 2021 in OPEN

Bijna alle praktijken zijn ‘live’ met de DVZA-aansluiting (uitleg zie button onderaan). Hiermee kunnen patiënten via een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) online hun medisch dossier inzien. Ondanks dat er veel zaken nog niet goed werken, is er door de leveranciers een bericht naar de huisartsen gestuurd dat alles goed werkt en dat de PGO’s getest kunnen worden. 

Het ophalen van de medische gegevens via de PGO’s die nu deelnemen aan de ketentesten bij stichting MedMij werkt nog niet optimaal. Stichting MedMij is de organisatie die het netwerk en het afsprakenstelsel beheert waarover de veilige uitwisseling van gegevens plaatsvindt tussen HIS en PGO. Stichting MedMij zit in de laatste fase van de ketentesten en verwacht dat zij binnen enkele maanden met alle leveranciers de foutjes gladgestreken hebben.

Bericht van de PGO Leveranciers

Er zijn tien PGO-leveranciers die de uitkomsten van de ketentesten niet willen afwachten. Zij ontvangen geen inkomsten van de zorgverzekeraars zolang er geen gebruikers zijn. Daarom hebben zij tegen de wil van OPEN, stichting MedMij en de regionale projectleiders een mailing verstuurd naar alle huisartsenpraktijken in Nederland. In dit bericht geven zij aan dat alles werkt en nodigen ze u uit om hun PGO’s te testen.

Wat kunt u doen?

Het is geen probleem om een account aan te maken en te proberen het eigen PGO op te halen. Een account aanmaken is gratis. We vragen u met klem om de communicatie naar patiënten uit te stellen totdat u bericht van ons ontvangt. Wij zorgen dan voor communicatiematerialen voor uw praktijk. 

OPEN-uitleg DVZA

Voor vragen kunt u contact opnemen met