25 maart 2021 in Huisartsenbedden

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het Buurtzorgpension. 

Hoe lang kan een cliënt in het Buurtzorgpension verblijven?

De verblijfsduur in het Buurtzorgpension wordt tijdens het opnamegesprek vastgesteld in overleg met de cliënt, mantelzorger en eventueel huisarts. De duur van het verblijf hangt af van de zorgdoelen en de thuissituatie. Regelmatig komen er cliënten in het Buurtzorgpension waar tegen verteld is dat ze drie maanden kunnen blijven. Dit kan leiden tot onjuiste verwachtingen.

Het aanmeldproces

Vanuit Cohaesie is gestart met het in kaart brengen van het aanmeldproces voor opname in het Buurtzorgpension. Heeft uw cliënt medicatie nodig tijdens opname in het Buurtzorgpension? Voor het inschrijven van een cliënt bij een waarnemend apotheek is het aanleveren van een Actueel Medicatie Overzicht mét handtekening/stempel van huisarts een vereiste.

Waarnemende artsen

De waarnemende artsen van Buurtzorgpension Spijkenisse zijn Petra de Boks en Ümit Tas van Huisartsenpraktijk De Akkers en Eric Muris en Boris Koerts van Huisartsenpraktijk Herman Gorterhof. Zij kunnen waarnemen voor patiënten die niet uit Spijkenisse komen en worden opgenomen in het Buurtzorgpension. Collega huisartsen kunnen bij twijfel over een plaatsing van een patiënt in het Buurtzorgpension ook bij hen terecht voor informatie.