25 maart 2021

Huisartsenpraktijk Vos heeft relatief gezien het hoogst aantal geregistreerde zorggebruikers op het patiëntportaal (OPEN) en daarmee de online zorg award gewonnen. Ingrid Jaape, praktijkmanager vertelt hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen.  

“Het is leuk dat we deze award gewonnen hebben. We hebben afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het promoten van het patiëntenportaal via de website, wachtkamerschermen, praktijkfolder en promotiemateriaal. Dan heb je de eerste groep patiënten bereikt die een account gaan aanmaken. Daarna stagneerden de aanvragen. Vervolgens zijn we een enquête gaan houden onder onze patiënten die nog geen account hadden aangemaakt. Vooral de ouderen zagen geen voordeel in een e-consult en vonden bellen voor een afspraak toch gemakkelijker. 

De huisarts en de assistentes hebben deze groep er toch van kunnen overtuigen dat het patiëntenportaal veel voordelen heeft. Onze agenda staat helemaal open voor web afspraken (behalve even in de coronatijd) en e-consulten worden dezelfde dag beantwoord. Aan de e-consulten wordt veel aandacht besteed en dat wordt gewaardeerd! De drempel om de huisarts of assistente per e-consult te benaderen is hierdoor écht lager geworden. In deze coronatijd is het een hele mooie en veilige oplossing om de patiëntenzorg toch zoveel mogelijk door te laten gaan. 69% van onze patiënten kunnen ons inmiddels digitaal bereiken en bijna elke dag komen er nog nieuwe aanvragen binnen.”