30 september 2022 in Ouderenzorg

Trots op de doorstart naar de tweede fase met deze mooie regionale samenwerking. Huisartsen, gemeenten en VVT-organisaties in de regio zetten krachtig in op een volgende stap in de regionale samenwerking om zorg en ondersteuning te bieden aan de oudere inwoners in Voorne aan Zee.  

Het meerjarenplan van het programma Ouderenzorg Voorne staat vol met projecten die gericht zijn op het zichtbaar maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de oudere inwoners, het verbeteren van hun gezondheid en het meten hiervan, actieve participatie van de ouderen en bundelen kennis en expertise.

De projecten die hieruit voortkomen, zijn ten gunste van het welzijn en welbevinden van de ouderen van Voorne aan Zee. De samenwerkingspartners worden vanuit hun kennisrol gemotiveerd om de (oudere) inwoners van Voorne aan Zee te stimuleren na te denken over de eigen gezondheid en de eigen regie die zij kunnen nemen om zich voor te bereiden op een gezonde ouderdomsfase.

Het Programma Ouderenzorg is een samenwerking tussen CuraMare, Careyn, Catharina Stichting, gemeente Brielle, gemeente Hellevoetsluis, gemeente Westvoorne, zorggroep Haringvliet, Cohaesie, CZ, CZ zorgkantoor.

Gezond Oud in Voorne aan Zee- beleidsplan 2023-2026